viernes, 12 de diciembre de 2008

SE PUBLICA UN LIBRO SOBRE MEMORIA HISTÓRICA GLTB EN EL QUE PARTICIPO

Mi amigo José Benito Eres me informa de que ya se ha publicado el libro "ELS ALTRES REPRESALIATS I DISCRIMINATS DEL FRANQUISME, DES DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA", que él mismo ha coordinado junto al profesor Carlos Villagrasa.
Es el compendio de las ponencias que presentamos en el curso universitario de verano celebrado en Santa Coloma de Gramenet (Barcelona). Ésta es la sinopsis del libro:

"Les persones homosexuals i transsexuals van patir persecució legal, política i social durant el franquisme, i també han patit l’oblit posterior, ja que molt sovint han estat absents en els homenatges o actes de reconeixement públic a altres col•lectius que van ser objecte de la repressió per motius polítics o socials.
Aquesta obra col•lectiva ofereix, per primer cop, un estudi acurat i rigorós sobre la repressió i la discriminació de les persones homosexuals i transsexuals al llarg del franquisme. Des de la perspectiva de la memòria històrica, presenta les recerques dels experts més reconeguts en aquest àmbit i testimonis dels protagonistes d’una persecució vergonyosa. Algunes de les contribucions a l’obra posen l’accent en les connexions del franquisme amb el nazisme i els elements comuns en la vulneració dels drets humans per raó de l’orientació sexual i la identitat de gènere a altres països europeus el segle passat. D’altres, incorporen l’estudi sobre la invisibilitat de les dones lesbianes durant aquest període. I tot això amb un llenguatge directe, clar i senzill, que en facilita la lectura i la comprensió, ja que el llibre no es dirigeix només a experts o estudiosos, sinó a totes les persones interessades a avançar en la consolidació del principi d’igualtat i en els valors democràtics."

1 comentario:

española dijo...

Interesante, si ha salido en castellano.
El catalán limita la posibilidad de lectura.